NL / FR / DE / EN   
Gouda |  Evenementen |  Recreatie

Gouda, de moeite waard!

Wie Gouda zegt, denkt niet alleen snel aan kaas, pijpen, stroopwafels en aardewerk maar ook aan gebrandschilderde ramen, een sprookjesachtig stadhuis en sfeervolle grachten. Gouda is een gezellige Oudhollandse stad met een nog vrijwel geheel intact stadscentrum.

Stadswandeling

Gouda heeft meer dan 300 monumenten! De VVV Gouda heeft een stadswandeling uitgezet langs deze monumenten en de verschillende bezienswaardigheden. U wandelt in ongeveer 1,5 uur door oude straten en steegjes, die u anders nooit gevonden zou hebben. De wandelingen zijn in diverse thema's. De wandeling staat in de stadsgids van Gouda. Nieuw in Gouda: een culturele wandeling langs 25 bijzondere zaken in de binnenstad, in het thema Kunst en Antiek.

Goudse ambachten

In één van de oudste straten van het centrum, de Hoge Gouwe, vindt u de unieke kaarserij "De Vergulde Kaars". Om eens helemaal in "kaarsensfeer" te komen, kunt u hier de handen uit de mouwen steken en zelf een kaars dompelen of kleuren. Het pottenbakkersatelier P&P Keramiek, gevestigd in de Naaierstraat, verkoopt Gouds plateel en heeft leuke workshops en cursussen.

Historisch Gouda

De 123 meter lange St. Janskerk, met de wereldberoemde Goudse Glazen, het prachtige gotische Stadhuis en de Waag zijn een bezoek meer dan waard! De Goudse musea zijn MuseumgoudA (het Catharina Gasthuis en de Moriaan, het nationaal farmaciemuseum), het Goudse Kaas- en Ambachtenmuseum en het Verzetsmuseum Zuid-Holland. Bezoek ook het Cultureel- en Havenkwartier, met het Weeshuisplein, de Catharinatuin, diverse hofjes en Museumhaven Gouda.

Gouda Havenstad

Gouda heeft ook voor waterrecreanten veel te bieden. Aantrekkelijke locaties om uw boot aan te meren, goede faciliteiten, ruime brugtijden: de gemeente doet er alles aan om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Tevens vinden jaarlijks de Havenstaddagen plaats. In 2008 worden de jaarlijkse Havenstaddagen en de Reünie van Historische Bedrijfsvaartuigen in Gouda samengesmeed tot één groot publieksevenement.

Evenementenkalender

Gouda is niet alleen een stad waar historie en cultuurliefhebbers aan hun trekken kunnen komen. Er zijn verspreid over het jaar verschillende leuke evenementen!

Gouda is een stad met een uitgebreid aanbod van grote en kleinere evenementen. Eigenlijk is er voor iedereen - dus mensen uit Gouda en van daarbuiten - wel wat te beleven. Gedurende het jaar zijn er een aantal spraakmakende evenementen.

Kaarsjesavond en meer

Zo is er in december natuurlijk de traditionele Kaarsjesavond waar in 2005 zelfs de koningin bij aanwezig was. Aansluitend vind het altijd interessante Gouda bij Kunstlicht plaats.

Rijk verleden

Ook zijn er verschillende evenementen die in het teken staan van het verleden van de stad, zoals, bijvoorbeeld de Goudse Keramiekdagen, voorheen bekend als het Gouds Pottenbakkers Festival.

bron: VVVGouda


Bed and Breakfast in Gouda - De Kamer Hiernaast Bed and Breakfast in Gouda - De Kamer Hiernaast Bed and Breakfast in Gouda - De Kamer Hiernaast

 

De Kamer Hiernaast - Komijnsteeg 1 - 2801 NN Gouda - Nederland - Telefoon 0031(0)182-582855 - info@dekamerhiernaast.nl